Naturhistorisk Museum · Wilhelm Meyers Allé 210, Universitetsparken, 8000 Arhus C · Tlf 86129777 · nm@nathist.dk · www.nathist.dk
Natur og Museum, 57. årg. nr. 1, 2018. 35 sider.
HVORFOR dog interessere sig for svampedyr – undertiden kaldt slimsvampe – disse småkræ, som kun de færreste mennesker
kender til?
De kan ikke spises eller bruges til noget andet nyttigt. De gør hverken skade eller gavn, og mange er ganske små. De fleste har ikke engang et dansk navn.
Er det ikke bare totalt ligegyldigt, at de findes? Nej bestemt ikke, for disse små væsener er ganske enkelt fantastiske. De er gået en
helt anden evolutionær vej end alle andre synlige organismer i vores omgivelser. De er i dele af deres livscyklus encellede kæmpeamøber og simpelthen så anderledes, at det kan tage vejret fra én. Tænk, hvad evolutionen dog har kunnet frembringe!
Dertil kommer, at mange svampedyr er almindelige og lette at finde i naturen, hvis man først har fået blik for dem. Der findes faktisk flest arter netop her i vores klimabælte, den tempererede løvskov, og mange er usædvanligt smukke. Enkelte kan endog tages med indenfor, hvor de viser ganske særlige evner og er sjove at eksperimentere med.
Andre har kigget på
Giftige svampe
Af Torben Gang Rasmussen
1983/2
Sæler
Af Anders Holm Joensen
1991/4
Hvaler
Af Carl Christian Kinze
1997/3
Relaterede varer
Bænkebidere
Af Lars Thomas
2017/4
Tilmeld dig nyhedsbrevet Brevduen
Brevduen er dit nyhedsbrev fra Naturhistorisk Museum. Med det holder du dig up-to-date med, hvad der sker på museet. Hvad har vi i rugekassen, og hvad er flyvefærdigt? Det og meget mere kvidrer vi om, så du bedre kan planlægge dit næste besøg. Vi sender dig 12-15 nyhedsbreve om året.
Du kan til enhver til afmelde dig via linket nederst i nyhedsbrevet. Læs evt. mere om vores persondata politik her.