Skoletjeneste

Naturhistorisk Museums skoletjeneste tilbyder undervisning på museet i Aarhus og på Molslaboratoriet i Nationalpark Mols Bjerge. Desuden tager vi også gerne ud og underviser på skoler og i institutioner.

Skoletjenestens to lokaler på Naturhistorisk Museum, BioX-lab og BioX-natur, samt museets udstillinger og samlinger danner rammen om undervisningsoplæg og formidling. 

Undervisningen relaterer sig især til fagene biologi og natur/teknik og baserer sig på genstande i form af udstoppede dyr, kranier og skind eller enkle laboratorieøvelser.

Det er også muligt at booke vores iPads og arbejde med mikroliv, evolution eller biologisk mangfoldighed i vores udstillinger. Elevernes arbejde kan hentes på hjemmesiden vildbiologi.dk, og viderebearbejdes på skolen. Undervisningen på Molslaboratoriet tager udgangspunkt i områdets natur.

Reserver din tid ved Skoletjenesten

Velkommen til Naturhistorisk Museums nye reservationssystem. Her kan I forespørge på ledige tider hos museets skoletjeneste. Det er muligt at reservere tid op til 14 dage før jeres ønskede besøg. Det er en stor hjælp i vores forberedelse af jeres forløb, hvis I i feltet "Yderligere oplysninger" skriver lidt om klassens forudsætninger for forløbet.

Bemærk at ALLE reservationer er forespørgsler. Vi vil vende tilbage med en bekræftelse hurtigst mulig, når vi har fundet den rigtige underviser til jer. Det kan ske at formidleren kontakter jer med opfølgende spørgsmål til undervisningen, særlige behov eller lignende.

Reservationssystemet gælder i første omgang kun forløb på museet. Ønsker I et skoleforløb på Molslaboratoriet eller et skræddersyet forløb, beder vi om, at I sender en mail på biox@nathist.dk.

Kontakt Naturhistorisk Museums skoletjenesteleder, Pernille Mølgaard Andersen for nærmere information på tlf. 61 22 66 03 eller 89 33 37 89. Du kan også skrive på biox@nathist.dk

 

Kom billigt og nemt til Naturhistorisk Museum med Midttrafiks kørselsordning for skoler og institutioner

Midttrafiks TURKORT er en let og billig transportordning for skoler og institutioner til fx museumsbesøg.

TURKORTET er et klippekort med 10 klip til 500,- kr. Et klip giver fem personer fri kørsel i alle zoner i Midttrafiks busser samt med Lemvig og Aarhus Nærbane.

Klippekortet skal bestilles hos Midttrafik.

Yderligere informationer finder du på MIdttrafiks hjemmeside.

Vi hjælper gerne med specielle ønsker. Det er fx muligt at få undervisning på jeres skole eller lokale naturområde mod en merpris. Kontakt os for yderligere oplysninger på biox@nathist.dk.

Vi håber, at det nye system er en hjælp for jer. I er meget velkomne til at sende jeres feedback omkring systemet på biox@nathist.dk

VIGTIGT

Har I booket en tid inden kl. 10.00, er mødestedet indgangen ved Ole Worms Allé.

Til alle oplæg efter kl. 10.00 vil jeres underviser hente jer i billetsalget og hovedindgangen på Wilhelm Meyers Allé.

Gratis i det grønne

Kom med på gratis guidede naturture - i Aarhus, i Mols Bjerge og i din baghave.

Se mere i kalenderen

Naturhistorisk Museum · Wilhelm Meyers Allé 210, Universitetsparken, 8000 Arhus C · Tlf 86129777 · nm@nathist.dk · www.nathist.dk