Foto: Hans Poulsen

Ulven gik i fotofælde

„Nu er der ingen tvivl mere – det er en ulv!“ udtaler Thomas Secher Jensen, Naturhistorisk Museums ulveekspert. 
„Det videnskabelige bevis – en lort – bliver indleveret til museet i dag. Hvis den stammer fra en ulv, hvad alt tyder på, vil en analyse af ekskrementet bl.a. kunne fortælle, hvor gammel ulven er, hvad den har spist og om der er tale om en han- eller en hunulv, og det vil også give os viden om den livssammenhæng, som dyret måtte befinde sig i“, fortsætter den begejstrede forsker.

De efterhånden mange observationer af fodspor og store efterladte kadavere fortæller, at der befinder sig mindst en ulv i det midtjyske, som er et af Danmarks bedste ulveterræner: vidtstrakte heder, plantager, egekrat og ådale. Her kommer ikke et øje, og der er masser af vildt.

Trods adskillige ture med kikkert og kamera har museets biologer endnu ikke været heldige at se Danmarks nye top-rovdyr. Men søndag morgen var der en overraskelse blandt billederne fra et opstillet kamera ved en krondyrfoderplads i en stor midtvestjysk plantage. En ulv var dukket op – lidt for sent til søndagsstegen – for krondyrene havde allerede spist og forladt scenen igen. Billederne taler deres tydelige sprog.

Hverken krondyr, rådyr eller jægere omfatter ulven med samme begejstring, men der er i allerhøjeste grad plads til alle. Der er masser af hjortevildt i det midtjyske, og mange steder opfattes især krondyr som deciderede skadedyr for landafgrøder og nåletræer. En ulv eller tre, der lærer hjortevildtet lidt om liv og død, vil ingen skade gøre – tværtimod.

Med ulven er den danske natur blevet en smule rigere.

 

 

Gratis i det grønne

Kom med på gratis guidede naturture - i Aarhus, i Mols Bjerge og i din baghave.

Se mere i kalenderen

Naturhistorisk Museum · Wilhelm Meyers Allé 210, Universitetsparken, 8000 Arhus C · Tlf 86129777 · nm@nathist.dk · www.nathist.dk