Pindsvin og ræve spiser af samme trug 

Vi bor i et villakvarter i Sejs, hvor vi i flere år har fodret ræve til natten. For tiden har vi 2 - måske 3 - på besøg hver aften. Pindsvinene bor bagest i redskabsskuret hele året. Med hensyn til pindsvin og ræve sammen, så er vores ræve meget venligtsindede. De spiser af samme trug som pindsvinene, dog snupper rævene lækkerierne, da de er frækkere og hurtigere.

Rævene holder lidt afstand til pindsvinene, for de har vist haft snuderne for langt fremme, og det stak. Vi har også flere katte, og de kan sætte rævene på plads. Sidste sommer havde vi kattekillinger. De kom først ud om aftenen, da de var ca. ½ år, og da havde jeg en del betænkeligheder, men de var ubegrundet. Så snart de hvæste, løb rævene, så de har åbenbart også hilst på kattekløer.

Sejs, juli 2007

Jeg kan i øvrigt fortælle, at vores hunræv er blevet særdeles godt i stand. Hun stiller allerede kl. 20 på fortrappen. Hvor fræk kan man blive? Det næste er vel, at hun går ind.

De små pindsvin, et fra foråret og et noget senere, har også fundet ud af, at ræven får lækkerier på trappen, så nu sidder de på øverste trappetrin og venter i god tid, så de måske kan komme før ræven. De voksne (3 stk.) kuglerunde fyre, er gået i hi, men de små sidder derude lige nu ved deres egen mad.

Sejs, oktober 2007

Maria Høgh

Gratis i det grønne

Kom med på gratis guidede naturture - i Aarhus, i Mols Bjerge og i din baghave.

Se mere i kalenderen

Naturhistorisk Museum · Wilhelm Meyers Allé 210, Universitetsparken, 8000 Arhus C · Tlf 86129777 · nm@nathist.dk · www.nathist.dk