Måger yngler midt i Århus 

Jeg bor midt i Århus på 4. sal med udsigt over mod Rådhuset og Skt. Knuds Torv. Jeg har udsigt til bl.a. taget af Jensens Bøfhus, hvor jeg det seneste par år har kunnet følge mågeungers opvoksen på godt og ondt. I år synes jeg ikke, der har været så meget larm derovrefra, og regnede så småt med, at der ikke var unger. Men nu har jeg set dem for et par dage siden. Der er i hvert fald 2 igen.

De seneste to år har der nok været 2 hold unger årligt, vil jeg mene. Så vidt jeg husker, var der i hvert fald 4 unger sidste sommer. Det er ret utroligt, da taget ikke er fladt, men har traditionel form op i en spids. Der er små skorstene, som jeg tror, rederne ligger bag. Lige nu står der en unge og skutter sig i regnen. Jeg plejer at være ved at gå ud af mit gode skind over larmen fra mågerne om sommeren. Men, som sagt har de til min forundring været meget mere stille i år – endnu da.

Århus, juni 2007

Marianne Amorsen

Foto: Sussie Pagh

Gratis i det grønne

Kom med på gratis guidede naturture - i Aarhus, i Mols Bjerge og i din baghave.

Se mere i kalenderen

Naturhistorisk Museum · Wilhelm Meyers Allé 210, Universitetsparken, 8000 Arhus C · Tlf 86129777 · nm@nathist.dk · www.nathist.dk