Mågefamilie på nabotaget 

Vi bor i Århus C, hvor vi i to år har fulgt en mågefamilie på nabotaget. Vi har bogstaveligt talt fulgt fra undfangelse til udklækning og deres pasning af ungerne. Vi har set, hvordan forældrene (Maude og Mogens) skiftedes til at sidde i reden og skræmme nærgående artsfæller væk, mens den anden skaffede føde. Vi har også set, hvordan ungerne med tiden kravler ud af reden og tumler rundt på det flade tag for til sidst enten at falde eller blive skubbet ud over kanten. I en længere periode havde to halvvoksne unger således hjemme først i en tagrende og siden nede i gården overfor, hvor vi bor.

Vores første møde med mågerne herinde i midtbyen var til en fest, vi holdt i vinterperioden. På grund af pladsmangel havde vi rester af sandwiches stående på altanen et par dage efter, indtil vi så, at mågerne begynde at stjæle dem. Vi har også været ude for, at en stor måge satte sig på vores altan og begyndte at prikke/hakke på ruden - eller banke på, som vi udlægger det!

Århus, maj 2007

Kamilla og Alex  

Gratis i det grønne

Kom med på gratis guidede naturture - i Aarhus, i Mols Bjerge og i din baghave.

Se mere i kalenderen

Naturhistorisk Museum · Wilhelm Meyers Allé 210, Universitetsparken, 8000 Arhus C · Tlf 86129777 · nm@nathist.dk · www.nathist.dk