Flagermus i glasbowle

En aften i efteråret blev jeg pludselig opmærksom på en speciel lyd. Først troede jeg, den kom fra fjernsynet, der bragte noget fra et køkken. Det lød noget i retning af en el-pisker i en skål. Selv om indslaget sluttede, så fortsatte lyden. Den kom nok fra baggården, så. jeg gik ud mod køkkenet, hvorfra jeg kan se ned i gården. Da jeg nærmede mig køkkenet og tændte lyset, forsvandt lyden. Måske var der noget i køkkenet? Jeg gik derud og fik øje på to mørke klumper, der bevægede sig nede i en glasbowle, som jeg havde stillet på gulvet neden for vinduet (vinduet var åbnet - dvs. det var vippet ud for oven). Først troede jeg, det var rotter, men så blev jeg klar over, at det var to flagermus. De forsøgte at komme op af bowlen (deres klør mod glasset kunne minde om lyden af en el-pisker i en skål), men forgæves på grund af de glatte sider og krumningen. Forsigtigt lagde jeg et klæde over og bar bowlen ud på altanen.

Flagermusene forsvandt hurtigt, da jeg vippede bowlen om på siden og fjernede klædet. De har sikkert søgt ind ad vinduet, men er faldet ned fra overkanten og har ramt lige ned i bowlen.

Observeret 2006

Med venlig hilsen  Kamma Rasmussen

Foto: Hans Jørgen Baagøe

Gratis i det grønne

Kom med på gratis guidede naturture - i Aarhus, i Mols Bjerge og i din baghave.

Se mere i kalenderen

Naturhistorisk Museum · Wilhelm Meyers Allé 210, Universitetsparken, 8000 Arhus C · Tlf 86129777 · nm@nathist.dk · www.nathist.dk