Foto: Arne Abrahamsen

GO' Mejlgades delelementer

Projektet arbejder med en overordnet idé om at se bæredygtighed og omstilling ud fra en naturhistorisk og social vinkel:

Fællesskab er forudsætningen for at skabe forandring i dit kvarter, og vi skal skabe rum til at snakke sammen og få ideer. Kan vi skabe et nabolag, hvor vi hilser og passer på hinanden? 

Begrønning af byrum skaber bedre trivsel. Mejlgades baggårde rummer små mikroklimaer til glæde for beboerne. Inspireret af naturen kan vi lave grønne oaser, og vi kan tilpasse det grønne afhængig af behov og sted. Her kan biodiversiteten fremmes ved at hjælpe naturen på vej. Er der plads til vilde planter og insekthoteller i din baggård? For så har naturen et grundlag for at etablere sig, og der er liv at kigge på. Mere bynatur? Tjek projektet Rethink Urban Habitats og Naturbasen - en gratis app til dig der vil vide, hvad du finder i naturen.

Klimatilpasning kan gøre gavn ved, at man håndterer regnvandsskyl og bruger vandet i husholdningen eller til havevanding. Projekterne Gadekær i Mejlgade og Wild Aarhus handler om, hvordan man kan skabe urbane vandhuller til glæde for dyreliv og menneskeliv. Affald er også fyldt med ressourcer. Hvordan kan vi skabe gode cirkulære processer og produkter, så vi kan genbruge vores skrald eller helt undgå affald? Kunne du tænke dig høns i baggården eller være med til byggeworkshop?

Energi bruger vi hele tiden og alle steder. Hvad er energi? Tænd for knappen og så virker det. Kan vi optimere vores energiforbrug eller deles om de ting, vi har? Kan energi også være åndelig og hjertelig? At skabe energi mellem mennesker: 1+1=3?

Når man tænker bæredygtigt, hænger temaerne tit sammen, og at skabe samspil er tit også det mest interessante. Hvad giver mening for dig? Har du en særlig interesse i nogen af temaerne, eller har du endda en forretningsidé? Så kan vi i fællesskab skabe et netværk og facilitere processerne. Vi er i gang med workshops og aktiviteter, som du kan deltage i fx om permakultur, vand i byen, madspild, bæredygtighed, væredygtighed og trivsel, byggeworkshops, yoga m.m. Hold dig opdateret på denne side eller følg med på Facebook-siden GO' Mejlgade.

 

Gratis i det grønne

Kom med på gratis guidede naturture - i Aarhus, i Mols Bjerge og i din baghave.

Se mere i kalenderen

Naturhistorisk Museum · Wilhelm Meyers Allé 210, Universitetsparken, 8000 Arhus C · Tlf 86129777 · nm@nathist.dk · www.nathist.dk