Foto: Arne Abrahamsen

Gadekær i Mejlgade

...kan det lade sig gøre?!

Ja, og det giver faktisk rigtig meget mening. Vandet til gadekæret bliver hele tiden forsynet og fornyet af regnvandet fra nedløbsrør. Vælges den rette beplantning bliver gadekæret stort set vedligeholdelsesfrit. Vand er fascinerende for alle aldre og vandleg er bare sjovere end en sandkasse. Og så har man noget der er pænt og spændende at kigge på, et stykke vild natur midt i byen. Guldsmede, fugle, sommerfugle… Der er ingen garanti for hvilke arter der indfinder sig, men det gode er, at naturen har det med at indfinde sig af sig selv. Og det der vil leve, kan leve. Så længe der ikke er fisk i vandet, er der større chance for at sjove ting kan overleve.
 

Gadekær i Rådmand Liisbergs Gade

På Rådmand Liisbergs Gade, en sidegade til Mejlgade, ligger to lukkede baggårde Solgården og Nordgården. Beboerne har i lang tid været kede af deres sandkasser som i praksis bare var to store kattebakker. Som navnene antyder, har den ene gård rigtig meget sol og den anden mest skygge, så gårdene bliver brugt meget forskelligt.

Hvordan kan man så skabe oplevelsesrige og grønne gårdrum, der passer godt til beboerne? I samarbejde med Aarhus Kommune, Amphi Consult og Naturhistorisk Museum er gårdene i en proces for at få anlagt gadekær i deres baggårde. Vi har holdt en spændende workshop på Naturhistorisk Museum, hvor beboerne kunne fortælle om deres gårdrum, hvad de kunne tænke sig og hvordan de bruger naturen og byen.

Ud over vandet kan man jo tilføje andre interessante elementer som insekthoteller, grønne tage og vægge, redekasser, blomstrende og spiselige planter mm. Så gårdrummet bliver mere spændende for vilde arter, og samtidig giver beboerne flere oplevelser i hverdagen og på tæt hold.

Gratis i det grønne

Kom med på gratis guidede naturture - i Aarhus, i Mols Bjerge og i din baghave.

Se mere i kalenderen

Naturhistorisk Museum · Wilhelm Meyers Allé 210, Universitetsparken, 8000 Arhus C · Tlf 86129777 · nm@nathist.dk · www.nathist.dk