Historier i Mejlgade

Mejlgade er fyldt med gode historier også de bæredygtige, her kan du læse nogle af dem.

Tag på opdagelse i dit nærmiljø, snak med dine naboer og del dine egne gode historier.

De gamle bygninger, vinduesfacaderne og baggårde vidner om dengang mikromiljøet i havnegaden levede af forretninger og kroer, lokale arbejdere og familier, sømænd og glædespiger. Ressourcerne har været knappe, gaden var fyldt og trængt. Der var mange funktioner på lidt plads og nød har sikkert lært mangen nøgen kvinde at spinde.

Vores teknologi og levevilkår har udviklet sig siden og kommer til udtryk i den måde bylivet udfolder sig. Det vil altid medføre nye udfordringer som kræver nye løsninger og nye gode historier kommer til. Som da folk reagerede på et kulturelt sammenstød på Café Oscar og skabte gadefesten Mejlgade for Mangfoldighed.

Har du en god historie om bæredygtighed, som du gerne vil dele til inspiration for andre i din gade?

Har du et spørgsmål eller en idé, som du vil være stolt af at være med til at finde bæredygtige løsninger på og kan gøre en forskel for lokalområdet?

 

Købmand H.C. Jasters gård i Mejlgade 18

I de gamle baggårde var der ofte meget grønt. Afstanden til naturen var anderledes, og har givet plads til et rigt fugle- og insektliv i kvarteret. Kan Mejlgade blive grøn og mangfoldig igen?

Fotos: Den Gamle By og Arne Abrahamsen

Gadekær i Rådmand Liisbergs Gade

Når dit regnvand bliver en ressource for rekreation og leg, mikroklima og biodiversitet.

Hvordan kan en mørk og fugtig baggård i Mejlgade blive en grøn oase med et vandhul, overdrevsnatur og et skulpturelt insekthotel? Følg Mejlgade Lab og GO' Mejlgade en grå og vandkold januardag, hvor vi med materiale fra Aarhus Kommune og Anlægsgartner Buus udvikler Nordgården som naturligt levested. Se videoen af Nikolaj Skovdal og få ideer til din baggård eller have.

Naturhistorisk Museum · Wilhelm Meyers Allé 210, Universitetsparken, 8000 Arhus C · Tlf 86129777 · nm@nathist.dk · www.nathist.dk