Din mad

Jordbær om sommeren. Sådan var det engang, men nu kan du købe jordbær næsten hele året. Det sætter et aftryk på CO2-kontoen, når fødevarer, der er uden for sæson i Danmark, fragtes fra Spanien. Og fordelene ved at købe og spise årstidens frugt og grønt, er flere. 

Vil du spise mere bæredygtigt, kan en kødfri dag være en fin start, som sætter fokus på både miljø, sundhed, dyrevelfærd og globale ressourcer. Har du mod på det, kan du kaste dig over anderledes mad med insekter, som - muligvis - er fremtidens mad! 

Sociale måltider med sammenskudsgilder er også en måde at undgå madspild og dyrke fællesskabet på. Sæt en seddel op i din opgang eller i dit lokale supermarked og lav mad af jeres køleskabsrester. 

 

Gratis i det grønne

Kom med på gratis guidede naturture - i Aarhus, i Mols Bjerge og i din baghave.

Se mere i kalenderen

Naturhistorisk Museum · Wilhelm Meyers Allé 210, Universitetsparken, 8000 Arhus C · Tlf 86129777 · nm@nathist.dk · www.nathist.dk