Foto: Arne Abrahamsen

Din bolig

Kan det lade sig gøre at bo godt på få kvadratmeter og omgive sig med få ting? Minihuse er en trend i USA, som du kan blive inspireret af. Og måske kan man indrette sig med få møbler, som er skabt af genbrugte sager, f.eks. en hjemmelavet palleseng eller dyrke planter i brugte dåser.

Vil du gøre noget godt for både din pengepung og vores vandressourcer, er der gode tips at hente. Du kan f.eks. sagtens bruge en balje med vand til at rense grøntsager i, i stedet for at lade vandet løbe. Og hvad med en regnvandstønde i din have? Genbrug regnvandet og hav god samvittighed, når du vander dine blomster eller dine tomatplanter om sommeren. Har du planter nok, kan du sandsynligvis forsyne dig selv med frugt og grønt sommeren og efteråret igennem - også selvom du har en lille have eller slet ingen

Have eller ej er mange mennesker interesserede i at have noget grønt omkring sig - måske endda krydret med summende liv. Biodiversitet handler om forskelligheden i den levende natur, og du kan få en mere biodivers have ved bl.a. at undgå sprøjtegift og lade krat og hegn stå til glæde for nye krybende og kravlende beboere. Er du i tvivl om, hvor mangfoldig din have er, kan du teste den her!  

At slå græsplænen jo i virkeligheden både spild af tid og ressourcer, når den kan bugne af mad til dig selv og dyr, fx sommerfugl, der glæder sig over blomster med nektar og polle,n eller fugle der spiser insekter og bær -  og hvis du er nysgerrig på at dyrke grøntsager, men tænker det er for svært, så se Dortes permakulturhave. I permakulturhaven kan du også have en urtespiral, som maksimalt udnytter mirkoklima, sol- og vandforhold.

 

Gratis i det grønne

Kom med på gratis guidede naturture - i Aarhus, i Mols Bjerge og i din baghave.

Se mere i kalenderen

Naturhistorisk Museum · Wilhelm Meyers Allé 210, Universitetsparken, 8000 Arhus C · Tlf 86129777 · nm@nathist.dk · www.nathist.dk