Øresvin

Tursiops truncatus

  Hanner Hunner

Længde voksen

2,4 - 3,8 meter

2,3 - 3,7 meter

Længde kønsmoden

2,45 - 2,6 meter

2,2 - 2,35 meter

Alder ved kønsmodning

   

Længde nyfødt

0,98 - 1, 3 meter

0,98 - 1, 3 meter

Vægt voksen

150 - 650 kilo

150 - 650 kilo

Fødselsvægt

15 - 30 kilo

15 - 30 kilo

Drægtig

 

12 måneder

Diegivende

 

12- 18 måneder

Kælvningsinterval

 

Hvert 2 - 3 år

Antal kalve i livet

 

Vides ikke

Levetid

ca. 25 år

ca. 25 år

Udseende

Er for det meste grå med en lysere eller hvid bug. Det har et kort næb og en tydelig sejlformet rygfinne. Kroppen er torpedoformet.

Fjender

Mennesket

Tænder

18 - 26 par tænder i hver kæbe. Tænderne er 10 - 13 mm store

Vigtigste fødeemner

Fisk, blæksprutter og hvirvelløse dyr

Levesteder

Både nær kysten og langt ude i oceanerne

Udbredelse

Tempererede til tropiske havområder

Status

Ukendt. Visse populationer kan være truede

 

Øresvinet er for mange mennesker lig med delfinen. (Flipper var et øresvin). Den findes i næsten alle verdens have, men ikke i de polare. Den lever både tæt på kysten og langt ude i havet. Et øresvin springer ud af vandet, surfer på bølgerne og er meget tillidsfuldt.

Hunnerne kan føde deres unger hele året. De bliver sammen med ungerne i de områder, hvor der er mest føde. Øresvin tæt på kysten lever ofte i grupper på op til 20 dyr og i grupper på op til flere hundrede ude i oceanerne.

Øresvin kommunikerer både med lyde og kropssprog, og kan lære at forstå tegnsprog. De er i det hele taget meget intelligente dyr.

 

[Kort]

Øresvinet lever i det lyseblå område.
Klik på kortet for at se en større udgave. 

Se også Fakta

 

Gratis i det grønne

Kom med på gratis guidede naturture - i Aarhus, i Mols Bjerge og i din baghave.

Se mere i kalenderen

Naturhistorisk Museum · Wilhelm Meyers Allé 210, Universitetsparken, 8000 Arhus C · Tlf 86129777 · nm@nathist.dk · www.nathist.dk