HabShop

Hvis byernes biodiversitet skal have gang på jorden, og udviklingen skal drives fremad, så skal man også kunne øjne en forretning på området. Den forretning skal have tre ben: Konkrete varer, som handler om bynatur, eller ligefrem gavner naturen, konsulentydelser ift. byggerier, formidling mm., samt arrangementer, som folk betaler for.

Det skal fx. være muligt at købe blomsterblandinger til haven, skolen, fritidshjemmet og den kedelige græsplæne foran virksomheden. Har du lyst til at gøre noget særligt for at lave de optimale betingelser for insekter, padder, krybdyr, fugle og pattedyr, kan du i HabShoppen købe alverdens ynglekasser. Humlebierne elsker de rør- eller kuppelformede humlebiboer, pindsvinet kan både yngle og gå i hi i deres pindsvine-hangar, og fuglene vil påviseligt stige i antal, hvis du fylder baggården, haven eller arealerne omkring skolen op med fuglekasser til forskellige fugle. Hvem vil ikke elske at have fx. natugler i baghaven? Eller hvad med et egentligt insekthotel, der tiltrækker bier og svirrefluer fra det tidligste forår til sent på efteråret?

Når det kommer til bynaturen, findes der også kunder til konsulentydelser. Hvis et firma eller en institution ønsker at gøre en forskel for naturen, hvad skal de så gøre? Her vil konsulentfirmaer som fx Habitats A/S kunne byde ind med forslag, bl.a. baseret på Naturhistorisk Museums faglige input.

Endelig skal man ikke glemme, at byen huser et kæmpestort kundegrundlag ift. guidede ture med en naturvinkel.

Gratis i det grønne

Kom med på gratis guidede naturture - i Aarhus, i Mols Bjerge og i din baghave.

Se mere i kalenderen

Naturhistorisk Museum · Wilhelm Meyers Allé 210, Universitetsparken, 8000 Arhus C · Tlf 86129777 · nm@nathist.dk · www.nathist.dk