BioBlitz

Det bliver det vildeste ræs! På 24 timer skal vi have registreret alt, hvad der findes af natur i byen. Alt lige fra fra træer, buske, urter, græsser, mosser og svampe til insekter, snegle, edderkopper, krebsdyr, orme, fugle, padder og pattedyr skal vi finde og registrerer… Sammen med alt det andet, som ikke er blevet nævnt!

Men ikke nok med det. Vi gør det i skarp konkurrence med andre byer, ikke kun i Danmark, men i hele Europa. Og det hele sker i realtime, online og live over nettet. Hvem finder flest arter på bare 24 timer?

Ved en BioBlitz er alle på hjemmebane; børnehaver, skoler, familier, studerende, foreninger og forskere. Alle kan deltage.

På dagen vil guider fra museet og grønne foreninger hjælpe med at finde arterne. For hvor skal man lede, og hvordan fanger man dem? Derudover vil forskere og naturvejledere stå til rådighed for at hjælpe med at artsbestemme og registrere de indsamlede arter.

På en BioBlitz skal man være udendørs og, ja, man får nok beskidte fingre. Måske bliver fødderne våde, og hvis ikke man har taget fornuftigt tøj på, så småfryser man måske også. Men man sanser! Man lytter efter fuglesang i trafikken, man mærker anemonernes duft i parken, og man finder ud af, at prikkerne deroppe på himlen er hvepsevåger på vej til Sverige.

Gratis i det grønne

Kom med på gratis guidede naturture - i Aarhus, i Mols Bjerge og i din baghave.

Se mere i kalenderen

Naturhistorisk Museum · Wilhelm Meyers Allé 210, Universitetsparken, 8000 Arhus C · Tlf 86129777 · nm@nathist.dk · www.nathist.dk