Kortlæg byens natur

HabWatch og BioBlitz bliver de to nye buzzord, når det kommer til at undersøge byens natur.

For hvis vi skal evaluere, om Rethink Urban Habitats har fungeret, så skal vi dels vide, hvilke arter byen i forvejen har rummet, og dels hvilke nye arter der er kommet til. Det gør vi i samarbejde med jer, for byen er fuld af små og hemmelige levesteder, som vi umuligt kan dække selv. Hvilke dyr og planter finder man fx ved godsbanen eller arealerne nede på havnen? Er områderne ved det nye universitetshospital gode til enlige jordbier og kan man finde vokshatte på plænerne i Universitetsparken? De spørgsmål besvares bedst af de folk, der har deres daglige gang i områderne.

Med app’en Naturbasen - der stadig er under udvikling - kan man nemt og enkelt indtaste sine observationer, som så oploades direkte til fugleognatur.dk. Finder man noget natur, man ikke kender, så sidder landets glade amatører og eksperter klar på fugleognatur.dk til at hjælpe med at hjælpe.

Derudover stiller museet op med sine egne eksperter, når vi under BioBlitz-arrangementer går i gang med det vildeste ræs: På kun 24 timer skal der findes så mange arter som muligt. Ikke en frø, ikke en fugl og ikke en fisk lader vi gå uregistreret hen - og det samme gælder såmænd også for planter, svampe, insekter, pattedyr og alt det andet for den sags skyld. Sammen kortlægger og registrerer vi alt!


Gratis i det grønne

Kom med på gratis guidede naturture - i Aarhus, i Mols Bjerge og i din baghave.

Se mere i kalenderen

Naturhistorisk Museum · Wilhelm Meyers Allé 210, Universitetsparken, 8000 Arhus C · Tlf 86129777 · nm@nathist.dk · www.nathist.dk