Hvor bor pindsvinet? 


Pindsvin kan godt lide græsplæner, tætte hække, kompostbunker og bede med buske og blomster. Pindsvin har ofte rede i nærheden af mennesker enten i en busk ved husmuren, under et havehus, i et gammelt skur eller i en lade. I byerne kan man sagtens finde pindsvin. Her bor de i grønne baggårde og får måske mad sammen med baggårdskatten. Pindsvin lever også på landet, men de kan ikke lide store marker og store skove. 

Pindsvinebo
Hvis du vil have pindsvinet til at bo i din have, kan du prøve at bygge et pindsvinebo. Boet skal stilles et roligt sted i haven. Du må gerne lægge lidt halm og blade ind i boet. Husk at du ikke må forstyrre pindsvinet, når det er i pindsvineboet. 

 


Stenhuset 
Her skal du stable nogle store sten op, så der er et hulrum på 30x30 cm og en åbning på 10x10 cm. Du kan evt. lægge en træplade som tag, så det ikke regner ind.


Kompostbunken
Hvis der allerede er en kompostbunke i din have, kan den være et fint pindsvinebo. Du skal bare sørge for, at pindsvinet kan komme ind under bunken. Der skal være et luftrum på 8-10 cm under kompostbunken. 

 

 Du kan evt. lægge kompostbunken på en træpalle, så pindsvinet kan ligge lunt og godt under pallen. 


Bræt op ad husmuren
Du kan også sætte et bræt op ad husmuren, evt. bag ved en busk. Det skal helst være et sted, hvor du ikke færdes så tit, så pindsvinet har fred og ro.

 

Gratis i det grønne

Kom med på gratis guidede naturture - i Aarhus, i Mols Bjerge og i din baghave.

Se mere i kalenderen

Naturhistorisk Museum · Wilhelm Meyers Allé 210, Universitetsparken, 8000 Arhus C · Tlf 86129777 · nm@nathist.dk · www.nathist.dk