Pindsvinets sanser 


Hørelsen
Pindsvinet har små ører, som næsten er helt gemt i pelsen, men det har en god hørelse. Pindsvin kan høre lyde, som mennesker ikke kan høre. Fx raslen i græsset fra en regnorm eller fra en løbebille. Det er til stor nytte for pindsvin, når de skal finde føde.

Følehår
Pindsvinet har korte følehår ved snuden. Følehårene hjælper pindsvinet med at finde sit bytte i mørke.

Pindsvin, der bruger sin næse. Foto: Sussie Pagh.


Lugtesansen 
Pindsvinet bruger sin næse meget. Det kan lugte jord, græs, buske, træer, huse, mad og vand og andre pindsvin. Pindsvinet bruger sin lugtesans, når det skal finde rundt i haven. Lugtesansen hjælper også pindsvinet til at finde føde. Et pindsvin kan lugte en bille på en meters afstand. Pindsvin kender også hinanden på lugten.

 

Pindsvin med lysende øjne. Foto: Sussie Pagh.

Synet 
Pindsvinet ser ikke så mange farver som os. Det kan kun skelne gult fra blåt og gråt, men det kan godt se i mørke. Blinde pindsvin klarer sig næsten ligeså godt som pindsvin, der kan se. Det tyder på, at synet ikke er særlig vigtigt for pindsvinet. Pindsvinets øjne skinner, hvis man lyser på dem med en lommelygte, ligesom du måske kender det fra katte og ræve.

 

Gratis i det grønne

Kom med på gratis guidede naturture - i Aarhus, i Mols Bjerge og i din baghave.

Se mere i kalenderen

Naturhistorisk Museum · Wilhelm Meyers Allé 210, Universitetsparken, 8000 Arhus C · Tlf 86129777 · nm@nathist.dk · www.nathist.dk