Pindsvinene vågner af vintersøvnen i løbet af april.

De har tabt sig meget under den lange vinterdvale, hvor de intet har spist, men kun har tæret på fedtreserverne. Pindsvinene kan have tabt helt op til halvdelen af deres vægt. De skal nu finde en masse føde, så de kan tage på igen. 

Normalt er det hannerne, der først går i dvale om efteråret, og det er også dem, som sammen med ungerne fra året før vågner først. Hunnerne vågner lidt senere - engang sidst i april - når der er rigeligt med føde til dem. Ved den forskudte dvaletid undgår hanner og hunner sandsynligvis at konkurrere om maden på et tidspunkter af året, hvor de har brug for meget føde.

Læs mere om pindsvin i dvale på faktasiderne (0-2 klasse3-6 klasse og 
7-9 klasse).

 

 

 

 

 

© Rasmus Birch

 

Gratis i det grønne

Kom med på gratis guidede naturture - i Aarhus, i Mols Bjerge og i din baghave.

Se mere i kalenderen

Naturhistorisk Museum · Wilhelm Meyers Allé 210, Universitetsparken, 8000 Arhus C · Tlf 86129777 · nm@nathist.dk · www.nathist.dk