Pindsvin har unger lige nu 


I modsætning til de fleste fugle og pattedyr føder pindsvinet først sine unger i sensommeren. De fleste pindsvineunger fødes fra sidst i juli til sidst i august, men der fødes også pindsvineunger i september og i begyndelsen af oktober. 

Inden hunnen skal føde, bygger hun en stor rede af græs og blade. Pindsvin får normalt 2-9 unger. Reden er tit gemt under en busk, en kompostbunke, et gammelt skur eller et legehus. Hvis hunnen bliver forstyrret, kan hun finde på at flytte ungerne et andet sted hen. Hunpindsvinet bliver ved ungerne det første døgn, men ellers forlader hun dem i nattetimerne for selv at søge føde. 

De nyfødte pindsvineunger er nøgne og har ca. 100 hvide pigge. En nyfødt unge er kun 6-8 cm lang. Selv helt små unger kan bevæge sig rundt i reden. Kommer en unge væk fra moderen, udstøder den nogle skarpe lyde, som får moderen til at lede efter den.

De hvide pigge fældes, når ungen er omkring en måned gammel. Herefter får pindsvineungen brune pigge, som er magen til de voksne pindsvins pigge. Når pindsvineungen er ca. seks uger gammel begynder den at kunne klare sig selv.


Kig på diagrammet her og se hvordan pindsvineunger udvikler sig fra de bliver født, til de kan klare sig selv.

 

Gratis i det grønne

Kom med på gratis guidede naturture - i Aarhus, i Mols Bjerge og i din baghave.

Se mere i kalenderen

Naturhistorisk Museum · Wilhelm Meyers Allé 210, Universitetsparken, 8000 Arhus C · Tlf 86129777 · nm@nathist.dk · www.nathist.dk