Dissektion

Dissektion af fisk 

Eleverne arbejder sammen i grupper om en ørred. Først undersøges fiskens ydre - gæller, form og bevægelsestilpasninger m.m. og dernæst skæres fisken op. Eleverne undersøger fiskens indre og studerer organer på nært hold. Vi taler om organernes funktioner og sammenligner med andre dyr - fx pattedyr og krybdyr. Tilpasninger til livet i vand samt bevægelse og sanser diskuteres. 

Dissektion af mus eller rotte 

Eleverne dissekerer i grupper på fem en mus eller en rotte og undersøger dyret udenpå og indeni. Der fokuseres på enkelte organer, sammenhænge i fordøjelsessystemet og på hjerte-kar-systemet. Tilpasninger til en særlig levevis og sammenligninger med andre pattedyr inddrages og diskuteres.

Dissektion af svinehjerte med/uden tilhørende lungesæt 

I grupper på fem får eleverne fingrene i et svinehjerte, evt. med tilhørende lunger, og undersøger det. På nært hold opleves karsystemet, forkamre og hjertekamre, hjerteklapper, muskelvæv og ikke mindst forbindelsen mellem hjerte og lunger. Der arbejdes teoretisk med funktionen af blodkredsløb, hjerte og lunger. Lungerne pustes op, og efterfølgende kigger eleverne på lungevæv.

Varighed: Ca. 75-90 minutter.

Pris: For skoler i Aarhus Kommune opkræves 250 kr. ekskl. moms til dækning af materialer. For skoler udenfor Aarhus Kommune er oplægsprisen 650 kr. ekskl. moms.

Aflysning af dissektioner skal ske senest kl. 12 dagen før, ellers faktureres oplægget til fuld pris. Dette gælder også for skoler i Aarhus Kommune. Oplægget kan aflyses på tlf. 29 28 59 79 eller biox@nathist.dk

 

Gratis i det grønne

Kom med på gratis guidede naturture - i Aarhus, i Mols Bjerge og i din baghave.

Se mere i kalenderen

Naturhistorisk Museum · Wilhelm Meyers Allé 210, Universitetsparken, 8000 Arhus C · Tlf 86129777 · nm@nathist.dk · www.nathist.dk