Marts er lige med forår - vi inviterer på forårsture og påskesjov

Når kalenderen siger marts, er det officielt forår. Mange forbinder foråret med længere dage, den dansende sol, knopper på træer og blomster, og på en varm og solskinsrig forårsdag kan ens fregner også vågne fra deres vinterhi.

Det er en skøn tid, vi går i møde, og vi er så klar til at nyde den sprudlende natur. Vi har derfor arrangeret en masse forårsture; det er ganske gratis og ganske hyggeligt.

Tuderi i natten

GO’ Mejlgade tager ud og hører på tuderi i natten. Det sker 9. marts, hvor vi vil høre natuglerne tude på Nordre Kirkegård. De ser søde ud, men de jager søde mus og små fugle. Det bliver uhyggeligt hyggeligt.

Tag med ved skumringstid
Tag gode billeder og vind

Der er fuld gang i fotokonkurrencen Habitat:Aarhus, der er støttet af Nordea-fonden. Bynaturen er i centrum. GO’Mejlgade inviterer på inspirationstur d. 16. marts, så du kan tage vinderbilledet.

Zoom ind på konkurrencen
Forår rimer på påske

Påsken er lige rundt om hjørnet, og det betyder et par ekstra fridage med børnene. Det fejrer vi her på Naturhistorisk Museum, hvor I kan tage på æggejagt, lave filtæg og besøge pandekagemanden.

Læs mere om påske på museet
Isterningejagt og fribilletter

”Tilbage til istiden” åbner i 14. maj. Vi har derfor frosset 10x25 fribilletter ind i kæmpe blokke af is. Tag på isterningejagt i Aarhus med god tålmodighed eller en føntørrer til at fremskynde processen.

Vær med fra 18. marts
Kriblende og kravlende krybdyr

D. 21. marts inviterer Molslaboratoriet på familietur, hvor børnene kan komme helt tæt på kravlende krybdyr og glatte firben. Det bliver en sjov dag for både børn og voksne.

Få kriblende information
Anemonerne står på skud til at springe ud
Anemone-udspring

Tag med d. 30. marts, hvor vi vil dufte til og kigge på smukke anemonerne. Turen vil også byde på vorterod, marts-viol og ramsløg. Så kan vi rigtig mærke, det er blevet forår.

Kom med ud, og mærk foråret

Hvis du har set noget natur i kikkerten, som vi har overset, eller oplevet noget vildt, som vi andre bare ikke må misse, så send endelig en brevdue. Naturen er til for at blive delt!

Mød os her, og del med hinanden: