logo

Hvordan kan løven holde ud at have pels midt på Afrikas stegende savanne? Og hvordan overlever pingviner den ekstreme frost? Og hvordan kan blåmejsen i Danmark klare sommeren med +30 grader og vinterens nætter med minus -15 grader? I vinterferien sætter vi fokus på dyrenes ekstreme overlevelsesmetoder.

Husk at alle aktiviteter er gratis, når entréen til museet er betalt, og at vi som altid har gratis adgang for børn og unge under 18 år. Åbent hver dag i ferien kl. 10-17.

Oplev dyrene indeni

En del af forklaringen på de ekstreme tilpasninger kan man finde i dyrenes indre. Så kom med til live dissektioner hver dag kl. 13 i auditoriet. Museets biologer åbner bl.a. for en løve, en pingvin og en sæl.

Se hvilke dyr, du kan kigge ind i
Liv i kulden

Hvordan overlever dyr den ekstreme kulde ved polerne? Besøg forskerteltet og mærk selv, hvad kulde betyder, eller prøv vores ekspedition rundt i udstillingerne.

Bliv klar til en isende oplevelse
Hjælp vinterfuglene i din have

Vinteren er en hård tid for mange af de fugle, som bor i Danmark hele året. I vinterferien har vi gjort en række forskellige frø og korn klar, så du kan blande den helt perfekte foderkugle.

Lav en lækkerbisken til fuglene
Vilde liv i varmen

Midt på den varme savanne lever nogle af verdens farligste dyr. Kom og hør om livet på savannen, og prøv måske selv at blive malet som en løve.

Ta' med på savannetur
Se bjørnen i øjnene

Følg konservatorernes arbejde med at gøre en sort bjørn klar til udstopning. Du kan også følge forberedelserne bag kulisserne til den nye store udstilling om istiden.

Konser-vaffor-noget?
...og meget meget mere

Husk også at besøge de levende dyr, at lave gipsafstøbninger, og alt det andet, som vi har på programmet i vinterferien... og selvfølgelig at lade dig friste af pandekagemandens lækre sager.

Okay, vis mig hele oversigten

Hvis du har set noget natur i kikkerten, som vi har overset, eller oplevet noget vildt, som vi andre bare ikke må misse, så send endelig en brevdue. Naturen er til for at blive delt!

Mød os her, og del med hinanden: