Svampesæsonen er i gang

Nyheder


Habitat:Aarhus udstiller på Europaplads (14.9.2016)

Fotoprojektet Habitat:Aarhus udstiller de bedste aarhusianske naturbilleder fra den løbende fotokonkurrence på Europaplads fra d. 14 september - 23. oktober. Udstillingen er støttet af Nordea-fonden og gratis.

Læs mere…

Svalerne tager førstepladsen (10.8.2016)

Sommerens tre flotte vinderbilleder er fundet i Habitat:Aarhus fotokonkurrencen, der sætter fokus på bynaturen. På førstepladsen kom billedet af et kuld landsvaleunger på en gammel cykel, fisket op af Aarhus å.

Læs mere…

Spændende jobs (12.7.2016)

Kunne du tænke dig, at arbejde på museet? Så kig forbi vores ledige stillinger. Vi søger også altid frivillige til at hjælpe museet med vores mange projekter.

Læs mere…

Vil du med tilbage til Mammutsteppen? (26.6.2016)

Istid. Frost og ufremkommeligt, snedækket terræn så langt øjet rækker. Eller hvad? I det nye nummer af Natur og Museum tager vi tilbage til istiden og undersøger klodens kølige perioder.

Læs mere…

Ny organisation omkring ulveovervågningen (30.5.2016)

Uveovervågningen i Danmark får en ny organisation, og der tages nye initiativer.

Læs mere…

Besøg vores online museumsbutik (17.5.2016)

Vidste du, at du kan købe en lang række varer fra museumsbutikken på vores webshop? Her finder du bl.a. gode tilbud på Natur og Museum.

Læs mere…

Den Danske Naturfond støtter visionært naturpleje-projekt på Molslaboratoriet (6.3.2016)

En vild natur kan passe sig selv! Det er bundlinjen i et nyt, visionært projekt på Molslaboratoriets arealer, som Den Danske Naturfond har valgt at hjælpe på vej med 1,2 millioner kroner.

Læs mere…

DNA-analyser af ulv er ikke helt ude i skoven. (22.2.2016)

Naturhistorisk Museums samarbejdspartner omkring ulve i Danmark, DCE, Aarhus Universitet har offentliggjort denne pressemeddelelse som svar til Københavns Universitets skepsis vedrørende det antal ulve, der har været gennem Danmark de seneste tre år.

Læs mere…

De unge skal have PIP! (11.1.2016)

”Jeg kigger på fugle. Hvorfor ik’, hvorfor ik’?” synger den danske Djames Bräun. Et nyt stort projekt søsat af Naturhistorisk Museum og Dansk Ornitologisk Forening (DOF) vil nu have unge mennesker til netop at kigge på fugle. Hvorfor?

Læs mere…

Ulve går i fotofælden (18.12.2015)

Naturhistorisk Museum er med i et spændende projekt omkring mere systematisk ulveovervågning. I samarbejde med Aarhus Universitet og med frivillige (”Projekt Dansk Ulv”, PDU) og efter tilladelse fra Naturstyrelsen-Midtjylland har projektet forsøgt sig med at opsætte vildtkameraer flere steder i Midtjylland, hvor der er fundet DNA-spor fra ulve.

Læs mere…

Ny fotoudstilling Det levende Aarhus (19.9.2015)

Naturhistorisk Museum laver ny stor fotoudstilling om naturen i byen. Udstillingen vandrer mellem Musikhuset, Dokk1 og Bruuns Galleri. Udstillingen er gratis.

Læs mere…

Hjælp os til at blive endnu bedre! (18.8.2015)

Naturhistorisk Museum gennemfører i samarbejde med Kulturministeriet og Gallup en tilfredshedsundersøgelse blandt museets gæster.

Læs mere…

Nat på museet (28.6.2015)

Hvad sker der egentlig om natten på museet, når alle gæster og ansatte er gået hjem? Er det ligesom i filmen ”Nat på museet”, hvor dyr og genstande pludselig får deres helt eget liv? Nu kan du selv finde ud af det, for Naturhistorisk Museum i Aarhus åbner for bestillinger af deres nye tilbud til skoleklasser.

Læs mere…

Anmeld os på Tripadvisor (5.4.2014)

Naturhistorisk Museum er kommet på Tripadvisor. Gør os en tjeneste og del din mening om os - anmeld os på Tripadvisor's hjemmeside

Læs mere…

Naturvejledning på Mols (11.3.2014)

Museets naturvejledere tilbyder naturvejledning og naturundervisning til alle aldersgrupper og uddannelsesniveauer. Det er også muligt at bestille en guidet tur på Molslaboratoriets arealer.

Læs mere…

Gratis i det grønne

Kom med på gratis guidede naturture - i Aarhus, i Mols Bjerge og i din baghave.

Se mere i kalenderen

Naturhistorisk Museum · Wilhelm Meyers Allé 210, Universitetsparken, 8000 Arhus C · Tlf 86129777 · nm@nathist.dk · www.nathist.dk