Foredrag med Pernille Mølgaard

Når hvaler strander

Hvaler har en ganske særlig appel, og det skaber overskrifter og stor opmærksomhed, når de strander. Hvaler er super interessante. De er landpattedyr, der er vendt tilbage til havet, og de har udviklet alle de nødvendige omstruktureringer, som gode ”vanddyr” har brug for. 

Meget af vores viden om hvaler har vi fra strandede dyr. Hør, hvad der tages prøver af fra strandede hvaler, og hvad resultaterne viser.

Læs mere

Sex - helt naturligt

Biologisk set er sex bare en måde at videregive livets stafet på – en stafet, der har fire milliarder år på bagen. Når det nu er så betydningsfuldt, giver det sig selv, at det ikke bare kan overlades til tilfældighederne! Sex er så vigtig en sag, at naturen virkelig har oppet sig og vist sig fra sin særligt kreative side.

Tag med på en humørfyldt og velillustreret safari gennem naturens sexliv. Der er meget at blive fascineret af og klogere på.

Læs mere

Praktiske informationer

Fortællerholdet fra Naturhistorisk Museum er et team af fagligt stærke og rutinerede foredragsholdere, der står klar til dele deres begejstring og store viden om naturen.

Foredragene er levende fortællinger, der varer ca. 2 timer inkl. 15 minutters pause og afsluttende debat.

Alt teknisk udstyr medbringes. Flere af foredragene kræver mørklægning af lokalet samt adgang til 220 V stik.

 

Læs mere

Pernille Mølgaard

Formidlingsinspektør og skoletjenesteleder Pernille Mølgaard Andersen (f. 1970) har en baggrund som formidler på både Zoologisk Museum i København og på Naturhistorisk Museum, Aarhus. Hun har deltaget i adskillige opskæringer af store strandede hvaler i Danmark.

Naturhistorisk Museum · Wilhelm Meyers Allé 210, Universitetsparken, 8000 Arhus C · Tlf 86129777 · nm@nathist.dk · www.nathist.dk