Morten DD Hansen

Kryb, kravl og sug!


Hovedparten af Danmarks dyreliv udgøres af små dyr, som de færreste skænker en tanke. Men går man ned på knæ med en insektsuger i munden, bliver man vidne til et mylder af liv i alskens former og farver – og med den ene mere mærkelige livshistorie efter den anden.

Der er de mange smådyr, som bruger sneens overflade som motorvej, fordi det er meget lettere end at kravle op og ned mellem blade, græs, sten og grene. Der er mosskorpionerne, som med deres drabelige klosakse ligner noget meget farligt, men som med en længde på et par millimeter må nøjes med at æde bittesmå dyr. Der er den fantastisk smukke mariehøneedderkop, hvis bid er så kraftigt, at det kan gennemtrænge panseret på en skarnbasse. Og ja, så er der naturligvis de myriader af dyr, som koloniserer kogødning, og som må finde sig i at bo i et substrat, der nærmest ingen ilt indeholder.

Det er vildt, og det bliver endnu vildere, når Morten D.D. i den rigt illustrerede fortælling dykker ned i den verden, som de færreste af os ænser. 

Kom med, og bliv fascineret!

 

For nærmere information kontakt os på tlf. 89 333 374 eller 86 129 777.

Se priser på foredrag.

 

Gratis i det grønne

Kom med på gratis guidede naturture - i Aarhus, i Mols Bjerge og i din baghave.

Se mere i kalenderen

Naturhistorisk Museum · Wilhelm Meyers Allé 210, Universitetsparken, 8000 Arhus C · Tlf 86129777 · nm@nathist.dk · www.nathist.dk