Foredrag med Lars Brøndum

Giftige dyr

Man tænker måske ikke lige over det, men der findes rigtig mange dyr i Danmark, der bruger gift i deres dagligdag; hugormen og fjæsingen er to relativt kendte eksempler på giftige, danske dyr, men det er blot toppen af isbjerget.

Dyr er giftige af mange forskellige grunde. Nogle for at forsvare sig, andre for at skaffe sig føde, og andre igen bruger giften på en måske lidt overraskende måde.

Læs mere

Darwin og evolutionen

På trods af mere end 150 års heftige angreb, så står hovedtesen i Darwins evolutionsteori stadig fast: alt liv udvikler sig via selektion og kun de bedst egnede overlever.

Men hvem var Darwin, og hvad gjorde, at det var lige præcis ham, der formulerede teorien om evolution? Og hvorfor var teorien overhovedet så kontroversiel?

Læs mere

Praktiske informationer

Fortællerholdet fra Naturhistorisk Museum er et team af fagligt stærke og rutinerede foredragsholdere, der står klar til dele deres begejstring og store viden om naturen.

Foredragene er levende fortællinger, der varer ca. 2 timer inkl. 15 minutters pause og afsluttende debat.

Alt teknisk udstyr medbringes. Flere af foredragene kræver mørklægning af lokalet samt adgang til 220 V stik.

Læs mere

Om Lars Brøndum

Lars Brøndum (f. 1983) er biolog og projektansat på Naturhistorisk Museum. Han har en baggrund som naturguide og formidler på Naturhistorisk Museum og i Nationalpark Mols bjerge. Selv om han har en almen bred naturinteresse, så er det særligt de danske krybdyr og padder, der har hans fokus. Han har derudover tidligere arbejdet med naturformidling i radio og tv i lokalprogrammet ”Biologik”.

Naturhistorisk Museum · Wilhelm Meyers Allé 210, Universitetsparken, 8000 Arhus C · Tlf 86129777 · nm@nathist.dk · www.nathist.dk