Hans Viborg Kristensen

Slangerne i Danmark

Alle kender snogen med de gule nakkepletter og den giftige hugorm med zig-zag striben på ryggen. Men vidste du, at der har levet mange flere arter af slanger i Danmark? Kæmpemæssige slanger i Nordsøen, grønne slanger der klatrede i træerne udenfor København og små brune slanger, der bare ligger under en sten et sted på heden og ikke gør alverden. Nogle af dem forsvandt for millioner af år siden og andre for blot 150 år siden, og nogle er her  - måske - stadig. I dette foredrag præsenterer museets slangeekspert, Hans Viborg Kristensen, en lang række danske slanger og fortæller om museets spændende forskningsprojekter med at undersøge deres forekomster i Danmark. 

 

For nærmere information kontakt os på tlf. 89 333 374 eller 86 129 777.

Se priser på foredrag.

 

 

Om Hans Viborg Kristensen

Hans Viborg Kristensen (f. 1980) er konservator og ansvarlig for museets store samlinger af konserverede dyr. Han har arbejdet med krybdyr hele livet, herunder været ansat på på Zoologisk Museum og Konservatorskolen i København. I dag er han ansvarlig for denne dyregruppe på Naturhistorisk Museum. Hans arbejde med krybdyr har især fokuseret på de uddøde slanger i Danmark, og han arbejder pt. med en undersøgelse af de ukendte danske glatsnoge.

Gratis i det grønne

Kom med på gratis guidede naturture - i Aarhus, i Mols Bjerge og i din baghave.

Se mere i kalenderen

Naturhistorisk Museum · Wilhelm Meyers Allé 210, Universitetsparken, 8000 Arhus C · Tlf 86129777 · nm@nathist.dk · www.nathist.dk