Hajer, havets herskere

Frygten for hajer kender de fleste, men hvor meget har vi at frygte?

Havbiolog og museumsdirektør Bo Skaarup fortæller på baggrund af sit mangeårige arbejde med hajer om de store rovdyrs biologi og om sine mange oplevelser med dyrene – lige fra hajtransporter over Atlanterhavet til dykning med tigerhajer i Australien.

Kun halvdelen af verdens ca. 450 hajarter bliver længere end en meter lange. Alligevel spiller tilstedeværelsen af hajer en stor psykologisk rolle, når man som turist kaster sig i bølgerne under sydlige himmelstrøg. Frygten for de berygtede dyr sidder i mange mennesker.

I foredraget ”Hajer, havets herskere” præsenterer Bo Skaarup hajerne som de fascinerende dyr, de er. Fra harmløse bundfisk til frygtindgydende toprovdyr.

Med udgangspunkt i flotte billeder fra dybets verden og fra dramatiske hajtransporter fortælles den nuancerede historie om hajerne, deres tilpasninger til livet i havet og deres levevis og rolle som havets herskere.

Bo Skaarup kommer også ind på menneskets syn på hajerne, og ikke mindst hajernes syn på os.

For nærmere information kontakt os på tlf. 89 333 374 eller 86 129 777.

Bo Skaarup

Museumsdirektør Bo Skaarup (f. 1962) er kendt som en begejstret naturformidler med baggrund som DR tv-vært, hajekspert på Kattegatcentret, udstillingsleder på Aqua Ferskvandsakvarium, formidlingschef i Nationalpark Mols Bjerge og nu Naturhistorisk Museum i Aarhus.

Gratis i det grønne

Kom med på gratis guidede naturture - i Aarhus, i Mols Bjerge og i din baghave.

Se mere i kalenderen

Naturhistorisk Museum · Wilhelm Meyers Allé 210, Universitetsparken, 8000 Arhus C · Tlf 86129777 · nm@nathist.dk · www.nathist.dk