Spis naturen - naturens spisekammer

Spis naturen i Aarhus!

- med skov og strand som forrådskammer.

Beskrivelse: En ”fourageringstur” i den bynære Riis Skov og langs stranden nord for badeanstalten, Den Permanente. Fund af møddinger omkring Aarhus har vist, hvordan stenalderfolk tidligere har været langt mere knyttet til kysten og fået en stor del af deres kost dækket af bl.a. fisk og skaldyr fundet i de lavvandede områder.

På samme tid byder skovene og de åbne kystområder på et væld af vilde urter, grøntsager, bær og ikke mindst svampe. Nogle som supplement til kosten, andre blev brugt som naturens medicinskab. 

Som jæger og samler gjaldt det om at have øjnene åbne for de spor, som dyrene efterlader i naturen, og vi holder derfor også øjnene åbne for, hvad der er afsat af dyrespor på vores færd rundt i området. Riis Skov byder på bl.a. mulighed for rådyr, egern og en sjælden gang strejfende kronkalve, der har vovet sig ned langs kysten fra Djursland.

På turen holder vi desuden et vågent øje med, hvad naturen ellers har at byde på af dyr og planter. Og finder vi noget med spændende historier, som der ikke kan spises, så tager vi en snak om dem også.

Mødested: Parkeringspladsen ved Den Permanente, Salonvej 1, 8000 Aarhus C.
Målgruppe: Voksne
Antal deltagere: Max. 25 personer
Varighed: 2 timer – tillægstimer kan tilkøbes
Årstid: Hele året men bedst i løbet af sommeren og efteråret
Guide: Naturformidler Lars Brøndum
Andet praktisk: Mødestedet kan evt. ændres

Pris: 3.000 kr. på hverdage (kl. 8-17), 4.000 kr. (aften, weekend og helligdag)
* Prisen tillægges moms, hvis turen bookes af en undervisnings-/uddannelsesinstitution

Gratis i det grønne

Kom med på gratis guidede naturture - i Aarhus, i Mols Bjerge og i din baghave.

Se mere i kalenderen

Naturhistorisk Museum · Wilhelm Meyers Allé 210, Universitetsparken, 8000 Arhus C · Tlf 86129777 · nm@nathist.dk · www.nathist.dk