Søstjerner og andet spændende fra det lave vand

Istiden ved Moesgaard Strand

Beskrivelse: Aarhus har en fantastisk beliggenhed ved havet og dermed nem adgang til smukke og interessante kyststrækninger og et mangfoldigt liv til lands, til vand og i luften. På turen har vi naturen i fokus, men der kan også komme et par anekdoter om de mennesker, der har haft havet som levevej.

Bevæger man sig ned ad den 27 m høje trappe fra Ørnereden, ender man på stranden for foden af kystskrænterne. Her er man i første parket til områdets landskabsdannelse. Stranden er desuden dækket med et mylder af forskellige sten, der kalder på at blive samlet op og kigget på. Røde granitter, porfyrer og basalt fra forskellige steder i Norge og Sverige, der fortæller om isens bevægelser i sidste istid. De særligt kvikke kan være heldige at finde fx forstenede søpindsvin og vættelys.

Høfderne af kampesten er hentet på havbunden og brugt til at sikre kysten. På og i forbindelse med høfderne er der gode levesteder for alger og dyr. Vi holder skarpt øje med, hvad der rører sig i naturen netop nu, samler ind og undersøger nærmere.

Mødested: Ørneredevej 55, 8270 Højbjerg 
Målgruppe: Voksne og børn
Antal deltagere: Max. 25 personer
Varighed: 2 timer
Årstid: Hele året, men bedst i sommerhalvåret
Guide: Naturvejleder Pernille Mølgaard Andersen

Andet praktisk: Trave- eller vandresko anbefales

Pris*: 3.000 kr. på hverdage (kl. 8-17), 4.000 kr. (aften, weekend og helligdag)
* Prisen tillægges moms, hvis turen bookes af en undervisnings-/uddannelsesinstitution.

Gratis i det grønne

Kom med på gratis guidede naturture - i Aarhus, i Mols Bjerge og i din baghave.

Se mere i kalenderen

Naturhistorisk Museum · Wilhelm Meyers Allé 210, Universitetsparken, 8000 Arhus C · Tlf 86129777 · nm@nathist.dk · www.nathist.dk