Thomas Secher Jensen

Ulven er kommet


I december 2012 blev det bevist, at en ulv var set og fundet død i Thy. Denne ulv viste sig at være kendt fra det tyske DNA-register. Den var født i 2009 i Sachsen, og efter udstødelse af familien havde den vandret ca. 850 km målt i luftlinje. Siden er der indløbet flere meldinger fra folk, der i mellemtiden også havde set ulven, men blot ikke turdet sige det til nogen af frygt for at blive til grin.

I løbet af februar-marts 2013 førte sneen til en række nye meldinger om spor af ulve, efterfulgt af mange indrapporteringer om sete ulve, dræbte får og hjortedyr samt ekskrementer og spor i sne og jord.
Fotografier fra vildtkameraer og mobilkameraer har bekræftet, at endnu mindst én ulv og sandsynligvis flere færdes i det midtjyske område. Desuden er der kommet meldinger fra Nordvestjylland, hvor den sidste ulv i Danmark blev skudt for 200 år siden, samt fra Sønderjylland og Djursland. Meldingerne er dog forplumrede af historier om ulvelignende, omstrejfende hunde.

Seniorforsker Thomas Secher Jensen har fulgt udviklingen nøje og deltaget i den mediestorm, ulvens tilbagekomst har medført. 

I dette foredrag fortæller han om ulvens genkomst i Danmark med udgangspunkt i museets samlinger af skind, udstopninger, kranier og sporaftryk og illustrerer med fotos af ulve og deres kendte opholdssteder.

 

Gratis i det grønne

Kom med på gratis guidede naturture - i Aarhus, i Mols Bjerge og i din baghave.

Se mere i kalenderen

Naturhistorisk Museum · Wilhelm Meyers Allé 210, Universitetsparken, 8000 Arhus C · Tlf 86129777 · nm@nathist.dk · www.nathist.dk