Jan Gruwier Larsen

Tilbage til fremtiden


Jan Gruwier Larsen maler med den helt brede pensel og tager os med på en rejse gennem vore mødres mødres mødre. Det er en svimlende tanke, at vi er forbundet med den fjerne fortid gennem den ubrudte kæde af liv, der er forudsætningen for, at du og jeg lever i dag.

Rejsen tager os tilbage gennem diverse fælles forfædre tilbage til de fisk, der engang gik på land og videre til den fælles oprindelse for alt liv.

Vi har fælles forfædre med gorillaer, næbdyr, panserulke, østers, tulipaner og blæretang, for nu blot at nævne et par stop på denne lange rejse komprimeret til en aftens foredrag. Rejsen går tilbage til det første liv på jorden. 

Vi ved ikke, hvordan vores tidligste formoder så ud, men en række nye interessante teorier om den tidlige jord, giver mulighed for et kvalificeret gæt.
 

Bevæbnet med viden om jordens historie kaster Jan Gruwier Larsen et blik på femtiden. Jorden er halvvejs gennem den tidsperiode, hvor der er mulighed for liv, som vi kender det.

Hvor og hvordan vil det sidste liv, der klynger sig til planeten med det yderste af neglene se ud?

 

Gratis i det grønne

Kom med på gratis guidede naturture - i Aarhus, i Mols Bjerge og i din baghave.

Se mere i kalenderen

Naturhistorisk Museum · Wilhelm Meyers Allé 210, Universitetsparken, 8000 Arhus C · Tlf 86129777 · nm@nathist.dk · www.nathist.dk