Henrik Sell

Naturhistorisk Museum bag facaden


Mange forbinder museer med deres udstillinger og ikke uden grund – det er jo det, publikum ser. Men bag museers udstillinger, i kældre og på lofter, er der gemt tusinder eller millioner af genstande. Således også på Naturhistorisk Museum i Aarhus. Museets udstillinger rummer kun en brøkdel af samlingerne. Resten – over 19 millioner dyr – opbevares i museets magasiner. 

Vicedirektør Henrik Sell har gennem mere end 25 år haft sin gang overalt på museet og har et indgående kendskab til alle hjørner af det gamle hus. Han vil med flotte billeder løfte sløret for, hvad der gemmer sig bag facaden i de 13 magasiner, der rummer museets fantastiske samlinger. Her finder man de mest farvestrålende sydamerikanske sommerfugle, i hundredvis af ens kålsommerfugle, hundrede tusinder af mikroskopiske springhaler, skeletter af flodheste, en tohovedet kalv, uddøde amerikanske klippeduer, en samling af menneskefostre og meget, meget mere.

Henrik Sell fortæller desuden om, hvorfor det er så vigtigt for museet at have disse store samlinger, hvad de bruges til, hvordan de bliver bevaret for eftertiden – og om det store arbejde med at registrere samlingerne digitalt.


Der er lagt op til et fascinerende, men også skræmmende foredrag, der bl.a. viser billeder af dyr, vi aldrig ønsker at møde.


 

 

Gratis i det grønne

Kom med på gratis guidede naturture - i Aarhus, i Mols Bjerge og i din baghave.

Se mere i kalenderen

Naturhistorisk Museum · Wilhelm Meyers Allé 210, Universitetsparken, 8000 Arhus C · Tlf 86129777 · nm@nathist.dk · www.nathist.dk