Parkruten

Den 5,4 km lange rute begynder og ender ved Naturhistorisk Museum. Den følger asfalterede stisystemer gennem de tre parker – Universitetsparken, Vennelystparken og Botanisk Have – i det centrale Aarhus. Ruten egner sig især til en tur i vandre- eller løbesko.

Universitetsparken ligger i en åben kløft domineret af et tætklippet græstæppe med spredte egetræer, der danner en lysåben egeskov med masser af småfugle. Centralt i Universitetsparken løber en bæk, der fortsætter ned gennem Vennelystparken, hvor naturen har fået mere frit spil. Undervejs kommer man forbi store og små søer med alle de vandfugle, der traditionelt er knyttet til parksøer, bl.a. ænder, måger, blishøns og fiskehejrer.

På vej til Botanisk Have følger man Samsøgade gennem den hyggelige, gamle bydel hen til trappen op til Sankt Markus Kirke. På turen rundt i Botanisk Have passeres bl.a. Blomsterdalen, Arboretet, Amfiscenen og Væksthusene.

Download kort over Parkruten

 

Kig efter:

Ænder

Blishøne

Humlebi

Erantis

Gratis i det grønne

Kom med på gratis guidede naturture - i Aarhus, i Mols Bjerge og i din baghave.

Se mere i kalenderen

Naturhistorisk Museum · Wilhelm Meyers Allé 210, Universitetsparken, 8000 Arhus C · Tlf 86129777 · nm@nathist.dk · www.nathist.dk