Kystruten

Ruten er tænkt som en cykelrute, men kan sagtens tages i både løbe- og vandresko. I så fald benyttes de parallelle stisystemer frem for cykelstien - det er sikrest!

Kystruten er ca. 17 km lang og starter og slutter ved skovvejen over for den gamle, gule toiletbygning ved Chr. Filtenborgs Plads. Den følger cykelvenlige skovveje og cykelstier gennem skovene langs vandet til Skovmøllen ved Moesgård og retur.

Skovene syd for Aarhus - Marselisborgskovene - er enestående for Aarhus. Mod syd strækker skoven sig næsten helt ind til byens centrum. Den nære tilknytning til byen præger selvfølgelig skovbilledet i dag. Men mennesker har gennem århundreder sat sine spor i skovene i form af bl.a. gravhøje, højryggede agre, hulveje, vandmøller og forelskede kærestepars autografer i træernes bark.

Den brede offentlighed fik først i 1896 fri adgang til skovene, da Aarhus Kommune overtog dem fra godserne Moesgård, Vilhelmsborg og Marselisborg. I dag regnes de for nogle af Nordeuropas mest benyttede, bynære skove med flere millioner brugere hvert år.

Den kommunale skovdrift har fra begyndelsen af det nye årtusinde ændret sig fra at have primært fokus på traditionel skovdrift til at tage langt mere hensyn til borgernes rekreative udnyttelse. Så grib cyklen, tramp i pedalerne og nyd den friske luft og naturen på turen gennem den fantastiske skov!

Download kort over Kystruten

 

Gratis i det grønne

Kom med på gratis guidede naturture - i Aarhus, i Mols Bjerge og i din baghave.

Se mere i kalenderen

Naturhistorisk Museum · Wilhelm Meyers Allé 210, Universitetsparken, 8000 Arhus C · Tlf 86129777 · nm@nathist.dk · www.nathist.dk